Oprette et nyt horoskop

Et nyt horoskop oprettes på følgende måde:

 1. Vælg menu Filer > Nyt horoskop.
 2. Udfyld tekstfelterne i Radix Data panelet:
  • Navn udfyldes med navn for den person horoskopet gælder.
  • Dato udfyldes med dag, måned og år; eller ved at klikke på ikonet picker.
  • Tid udfyldes med time minut og eventuelt sekund; eller ved at klikke på ikonet picker. Hvis person er født mellem kl. 2 og 3 om morgenen på en dag, der skiftes fra sommertid til vintertid angives et A efter tidspunkt, hvis personen er født da det stadig var sommertid og B hvis personen er født efter der er skiftet til vintertid.
  • Land udfyldes med navn på det land hvor personen er født; eller ved at klikke på ikonet picker. Landet skrives på engelsk.
  • Sted udfyldes med navn på det sted (by) hvor personen er født; eller ved at klikke på ikonet picker. Stedet skrives på engelsk eller med landets eget navn, hvis dette navn kan skrives med vesteuroæiske bogstaver.
 3. De gule felter med tidszoner og geografiske positioner beregnes automatisk efterhånden som dato, tid og sted udfyldes.
 4. Vælg menu Filer > Gem horoskop.

Datafelterne kan udfyldes i næsten vilkårlig rækkefølge. Den eneste undtagelse er at sted skal udfyldes efter land. Radixhoroskopet i tegningpanelet bliver automatisk opdateret efterhånden som datafelterne udfyldes.

TIL TOPPEN