Vejledning i installering på Windows


Installering af Live Horoscope består af følgende trin:

Installering af Java

Besøg Javas download webside (https://java.com). Klik på knappen for at installere den seneste udgave af Java.

Instruktionerne er på engelsk, og foreslår en standard installering du kan acceptere ved at klikke OK eller Yes.


Sikkerhedsindstilling af Java

Sikkerhedsindstilling af Java er det punkt hvor der oftest opstår problemer. Java kræver normalt at programmer har et internationalt godkendt certifkat. Det har Live Horoscope ikke, du er derfor nødt til at give Java en special tilladelse til undtagelsesvis at starte Live Horoscope, dvs. bekræfte at du stoler på at programmet ikke kan skade din computer.

Åben Windows Start menu og vælg Java > Configure Java for at starte applikationen Java Control Panel. Vælg funktion Web Settings i toppen og vælg faneblad Exception Site List.

Klik på knappen Add og indtast:

https://kimdam.dk/

Vær omhyggelig med din indtastning: hvis du glemmer den afsluttende skråstreg, hvis du kun skriver http, eller hvis du skriver livehoroscope.dk vil du ikke kunne starte Live Horoscope. Klik på OK for at acceptere den tilføjede sikkerhedsundtagelse.


Installering af Live Horoscope

Højreklik på Live Horoscope program: LiveHoroscope.jnlp og vælg Gem destination som. Du kan gemme programmet på dit Skrivebord så det er let at finde. På skrivebordet vil Live Horoscope program blive vist som en ikon der viser en kop kaffe (standard ikon for Java programmer) med en titel: liveHoroscope.jnlp.


Start Live Horoscope

Du starter Live Horoscope ved at kilkke program ikonet. Hvis du har indtastet Java sikkerhedsindstillingerne korrekt vil du blive vist en sikkerhedsadvarsel, hvor du endnu en gang bliver bedt om at bekræfte at du stoler på webstedet https://kimdam.dk. Sæt hak i fluebenet og klik på knappen Run for at starte Live Horoscope. Vær opmærksom på at sikkerhedsadvarslen vises med jævne mellemrum når du fremover starter Live Horoscope.

Første gang Live Horoscope starter downloader programmet en række ephemeride datafiler fra Swiss Ephemeris til at beregne planetpositioner, samt en geografisk fil fra Geonames.Org med koordinater for byer og befolkede områder i Danmark. Det tager som regel et lille minuts tid. Herefter vises Live Horoscope.


Installering af Live Horoscope (offline)

Hver gang Live Horoscope startes undersøger progammet om der er kommet en opdatering – og downloader denne. Dette betyder at Live Horoscope normalt kun fungerer når der er adgang til Internettet.

Live Horoscope programmet har en menu hvor man kan downloade en offline udgave af Live Horoscope, der fungerer uden adgang til netværk. Denne udgave bør løbende downloades, hvis Live Horoscope benyttes professionelt og til enhver tid skal kunne startes. Denne udgave kalde, med tekniske ord, en JAR udgave af Live Horoscope.

Start Live Horoscope og åben menu Hjælp > Download seneste Live Horoscope offline program (JAR). Offline udgave gemmes i standard mappen Overførsler.

Til toppen